Husets utsida

Jag skrev ett inlägg där jag skrev om vad jag ville göra med husets insida när vi flyttar in 2024! Jag har ju verkligen ett guldläge att fundera på vad jag vill göra, när och hur så måste verkligen ta vara på det! Jag tänkte i detta inlägg skriva ner lite tankar jag har kring allt som är utanför husets insida, så lador osv.
 
Trädgård: 
Här ska ju tomten givetvis hägnas in! Hur vet jag inte än, det är lite trixigt eftersom vi behöver få ner stolp på tokiga ställen + att jag faktiskt inte vet hur högt vi borde sätta staketet? 125cm känns overkill, men 100cm känns inte som att man överreagerar? Taki är sjukt spänstig!
 
Jag skulle vilja flytta på syrenen, älskar syren men den täcker huset på ett konstigt sätt just nu tycker jag? Får se om man ska klippa ner den mer för att den inte ska se så malplacerad ut. Jag vill definitivt ha en jasminebuske! Ääälskar jasmine! Överväger ett äppelträd med, skulle vara så mysigt att göra egen saft, marmelad och pajer!
 
Skogspartiet:
Tanken är att det ska vara plan B för min träningsplan. Jag ska försöka se om jag kan arrendera ett fält intill som redan är plant, men annars ryker en del av mitt skogsparti. Blir det en träningsplan där så vill jag ha en promenadslinga längst med min tomtgräns, det blir verkligen inte långt, men känns som en bra grej att ha så folk kan rasta sina hundar innan kurser börjar! Vill ju undvika att de rastar där Taki är.
 
Infart/parkering:
Här vill jag snygga till lite, det är asfalterat en bit men är sprucket och så. Vill ta bort en hel del gräs som känns som att det vuxit sig vilt och kanske grusa med fingrus för att snygga till gårdsplanen mer. Jag vill få in mer belysning så jag känner mig tryggare under mörka delen av årstiderna också.
 
 
Garage:
Här blir det inte så mycket att göra, bra fylla på så jag har spolarvätska hemma, plats för säsongens däck och lite sånt. Cykeln borde kunna bakas in här med! Vill hålla det simpelt och rent där!
 
Hallen i ladan:
Här finns två garderober idag. Vet inte vad jag skulle stoppa in där? Hade jag haft ett tält, sovsäckar och sånt hade det kännts rimligt dock. Men annars hade det varit toppen med utemöblernas dynor här, men tror inte de får plats. Kanske blir det hundgrejer, kanske blir det julpyntet, vi får se helt enkelt!
 
"Teorilokalen":
Ja här vill jag ju uppenbarligen bygga i ordning en teorilokal! Så ett bord, men som går att göra pyttelitet så man ändå kan vika ihop det och träna enskilda moment här. Sen stolar förståss. Kanske göra en anordning på väggen så man kan fälla ner bordet? Annars vill jag ha massor med speglar så det går att titta på detaljerna när man tränar! Sen upplevs ju rummet större då också såklart! Drömmen vore att kunna sälja lite roliga hundleksaker också! Tänker leksaker med expander i olika färger, material och form!
 
Miniladan:
Denna del överväger jag att riva ner väggen så teorilokalen blir större? Vet inte om det är fysiskt möjligt? Men det är definitivt på önskelistan! Vet inte vad jag ska ha här annars? Det skulle bli ett ställe där man slänger in lite bråte känns det som?
 
Vedladan:
Uppenbarligen blir det vedförvaring här, som det är idag. Lite verktyg också såklart, då det är en arbetsbänk där inne. Gräsklipparen får förmodligen stå här, vet inte annars vart den ska stå. Likaså gäller skottgärra?
 
Flygfoto
 
Agilityboden:
Här tror jag hon förvarar gräsklipparen idag? I alla fall vedklyven, så den får nog stå kvar men den ska också få dela plats med mina agilitygrejer så småningom! Innan allt är redo att flytta ut hit så får grejerna stå kvar hos mamma och pappa, där kan de stå i lekstugan utan att förstöras under vintern. Här behövs det målas om, jag kommer köra på det som är idag, så rött, vitt och svart!
 
"Lekstugan":
Här är det kallskafferi idag. Jag tänker fortsätta med det även sen, överväger också att ställa in en frys här så man kan förvara klövar, svamp, bär, frukt och grönt, sådant som jag vill ta vra på men som skulle ta upp frysen inne helt enkelt. Här vill jag måla om i rött, vitt och svart, det behöver lite kärlek!
 
Miniboden:
I miniboden blir det krukor, spadar, krattor osv. Ja allt som rör trädgården egentligen. Likaså här behöver det målas om, så det får komma allt eftersom!
 
Mer än så är det egentligen inte! Jag vill givetvis ha ett litet potatisland och ett växthus, men det får komma med tiden, om sisådär några år kanske!