Resan börjar nu!

Förra söndagen la jag ett motivationsspår till Svante. Han hade jagat tidigare på dagen så han var riktigt trött, men han gjorde en riktigt fin insats i spåret! Det var bara ett motivationsspår, så spåret var bara ca 40-50 meter, så inget tungjobbat. Tror inte jag berättat att jag valt att vidareutbilda mig, men just nu läser jag till viltspårsinstruktör. Gjort ett teoriprov och nu då även ett spårprov. Det är två spår till som ska läggas innan jag kan skicka in allt arbete till läraren dock. Ska försöka fixa det snart, helst på torsdag morgon så det är klart innan pappa åker till England och jag får svårare att ha någon som filmar. Jag lägger till två korta klipp från när vi går spåret:
 
 
Igår började tiken löpa som jag vill ha valp efter! Skrek rakt ut, blev SÅ otroligt glad! Nu väntar vi bara på att hon ska vara redo att paras så hoppas vi att det tar sig också! Om allt går som det ska så blir det leverans av valp i april, helt sjukt! Det är alltså fem månader kvar! Gick loss idag på jobbet och började plocka ihop sådant som jag inte har ännu (vi ska få extra bra personalrabatt på fredag, så jag passar på då tänkte jag):
 
Små matskålar, dessa var i mörkgrå plast och ska bara vara tills att valpis blir tillräckligt stor för att dricka och äta ur vanlig skål. Så dessa är inte så snygga, men så pass små att den lilla ska kunna dricka och äta lätt.
 
Lickimat, ett superbra knep att lyckas få till kloklippningen på när valpen är liten. Den får likt ett våffeljärn i silicon som den kan äta kladdig mat på undertiden hanteringen pågår
 
Sele, okej det kanske blev två... Jag har valt ut en vinröd och en mossgrön, får se om jag köper båda dock!
 
Adaptil, lite lugnande i vägguttaget när den lämnat syskonen och mamma. Trygg start är A och O
Gul spårlina, den är 10 meters med liten hake som är superföljsam och kanon för viltspåret

Nu vill jag dock hitta en övervakningskamera så att jag har något bra inför ensamträningen i framtiden. Svante behöver tränas att vara själv hos mig med, så det skulle vara skönt att ha en sån även om tiken skulle gå tom. Frågan är bara vilken man ska välja?