Long time no see...

Nästan ett år har gått sedan jag skrev sist. Mycket har hänt, massor för att vara mer exakt. Jag ska försöka beta ner det här så gott det går. Men de stora sakerna är att min bästa vän är död, att jag nu är enbart egenföretagare och pluggar heltid också.
 
Jobb:
Jag sa upp mig på djuraffären i maj 2021. När min bästa vän och kollega tog livet av sig klarade jag inte av att gå tillbaka. Dels för att platsen hela tiden skulle påminna om henne, men också för hur jag upplevde att det hanterades på arbetsplatsen. Jag kommer inte gå in djupare på det då jag inte orkar riva upp det igen. Men jag gjorde en challenge mot psykisk ohälsa till hennes minne via Hundklimpen, över 80 deltagare med fantastiska bidrag var med! Rosetter är beställda, även en till henne såklart.
 
Jag satsade 100% på Hundklimpen istället, ja efter att ha varit sjukskriven i en månad då jag fick en väldigt förstående läkare som förstod att jag inte klarade av att gå tillbaka och jobba igen på den platsen. När jag sa att jag redan sagt upp mig så skrev han på papprena direkt. Var inte beredd på att få den responsen, men är väldigt tacksam för det idag. Bröt ihop som lilleskutt när jag berättade allt för honom. Min tidigare arbetsgivare fick för sig att jag arbetade med Hundklimpen undertiden jag var sjukskriven, han skickade ett mail om att han anmält mig till FK, även fast jag vet att så inte var fallet så får jag ångest av bara tanken infall FK ska bråka om det så har inte ens ansökt om att ta ut min sjukpeng. Måste nog ta tag i det dock.
 
Sedan tuggade jag i alla fall på med kurser och lektioner under sommaren och hösten. Jag slog rekord och blev väldigt glatt överaskad över det stora trycket jag fick, jag fick börja tacka nej vilket tog emot såklart! Hade det inte varit för studierna hade jag kört på ännu mer!
 
 
 
Studier:
Avslutat utbildningen till viltspårsinstruktör, det gjordes i april 2021. Roliga kurser att hålla, både privat och i grupp. Inte nöjd med utbildningen, förutom det praktiska tillfället. Nu görs den ju dock om, så typiskt.
 
Jag har inte avslutat Social Brand Lab, jag hade det som tanke att göra under våren men när min bästa vän dog så försvann orken. Jag behövde bara få vara. Jag har en tanke om att ta upp den igen, troligtvis till hösten igen då jag förmodligen avslutat dessa utbildningar nedan som ligger rullande och är tidsbegränsade.
 
Agilityinstruktör är kvar. Den ligger vilandes på grund av en större utbildning, jag hinner helt enkelt inte med. Målet är dock att hinna med den innan 27 november, eftersom den går ut då. Idag beställde jag dock två tunnlar, en på 4 meter och en på 6 meter, överväger att lägga till en till på 1 meter bara för att kunna träna blyga hundar samt ingångar och utgångar. Blev rekommenderad det, så kanske inte är helt dumt.
 
Den större utbildningen är att bli canineopat och djurvårdare på nivå 2 med D9 kompetens. Jag har väldigt blandade åsikter om utbildningen hittils, alla jag hade pratat med innan hade rekommenderat den så att lägga +70 000kr på utbildningen kändes okej, i efterhand vet jag inte om jag valt en annan utbildning? Men nu är jag 6 månader in, klar i juni om allt går som det ska.
 
 
 
Mående:
Bra och dåligt skulle jag säga. Precis haft covid, ute ur karantän idag. Snuva kvar och hade ett dygn där jag var riktigt dålig, övriga dagar var hanterbara.
 
Fysiskt så har jag fortfarande ont i min axel sen oktober 2020. Lyckades få magnetröntgen förra veckan, så jag hoppas på att få komma till läkare denna vecka och förhoppningsvis få en spruta så är allt bra! Hade ett ryck och tränade i typ 3 veckor, så snart jag piggnat på från covid är tanken att fortsätta igen, förhoppningsvis även med axelövningar. Min mens bråkar än, skulle fått komma till kvinnokliniken igår för vidare undersökningar, men covid som sagt.
 
Psykiskt går uppåt och neråt. Märker att det hänger ihop väligt mycket med prestation. Jag vill inte vara halvbra, jag vill vara riktigt bra eller bäst när jag ger mig in i något och jag måste börja lossa lite på den tanken. Tillåta mig själv ha en ledig dag, trots att jag är egenföretagare och studerar. Men det är svårt. Ibland kommer det stunder där jag känner mig kreativ och det gör mig så glad, det är ett friskhetstecken.
 
 
 
Ekonomi:
Hundklimpens företagsekonomi går bra. Jag har inte börjat med bokföringen för 2021 dock, stressen som växer är brutales. Jag köpte i alla fall som sagt in nya agilitytunnlar idag också, så bara jag får in vanliga agilityhinder och slalom så ska jag kunna hyra ut planen för det ändamålet sen. Har enkla hinder nu som köptes på Hööks, men inte så hållbart då de blåser av osv. så ett dåligt inköp. Kanske kan jag använda bommarna sen dock.
 
Privatekonomi så behöver jag se över sparande och pension, det har blivit lidande nu sen jag blev egenföretagare. Men jag ska absolut ta tag i det, men kanske efter att deklarationen är inne så jag vet mer vad jag har att jobba med mer exakt.
 
 
 
Hund:
Nope. Ingen. Inga direkta planer heller, öppen för omplacering men får se vad 2022 har att erbjuda. Tills det blir en egen har jag Svante att låna, han blir glad för varje uppmärksamhet han får! Känns som att det kommer bli ett roligt år med många nya utmaningar hur som helst!