Taki 5 månader

 
Detta lilla frö har varit hos mig i 3 månader nu. 3 månader. Det känns längre, men känns också på något vis som att det var nyss hon kom! Ibland sätter man dock orimliga krav på henne!
 
 
Hon är den snällaste valpen av Svante och Otto när det kommer till valptänder, det vill jag lova! Alla små tänder fram mellan huggtänderna är bytta, en stor längre bak lossnade på valpkursen i veckan (flög ut 2-3 meter, la den givetvis i en bajsapåse för att kunna spara haha).
 
 
Hon är okej med att lämnas ensam med hundar, men vill inte vara helt själv hemma. Jag har varken tid eller ork att träna det, jag jobbade väldigt mycket de första 2,5 månaderna i hennes liv hos mig så annat prioriterades helt enkelt. Hon är SÅ duktig på jobbet! När jag sitter med henne i båset så vilar hon, sen tycker hon det är urtråkigt att sitta själv där igen då hon hellre vill vara på övervåningen med hundkollegorna numera.
 
 
Här var hon med och badade och solade med Nath förra helgen. Hon skötte sig exemplariskt (förutom till badplatsen, då hon var lite övertaggad). Jag skötte mig sämre, hade inget solskydd så flagar fint just nu...
 
 
Hon gjorde några simtag när hon försökte putta mig i vattnet. Som tur var så blev hon inte rädd alls, dessutom blev hon påhejad av mig vilket förhoppningsvis bara gjorde henne malligare! Roligast var dock hästbajset som låg i vattenkanten, mindre mysigt...
 
 
Saker som är svårast just nu:
1. Låta bli tassarna på köksbänkar.
2. Vara ensam hemma.
3. Att inte vara ett plåster på mig.
 
Saker jag skulle vilja ha bättre träningskunskap inom:
1. Apportering.
2. Stanna under fart.
3. Roligare inkallningsövningar.
 
Saker vi ser fram emot:
1. Reko apporteringsläger av Klickerförlaget, läskigt men kul.
2. Agilitykurs hos Fanny Gott och Thomas Stokke, samma känsla här.
3. Kennelläger, även om jag tror att vi har väldigt olika träningsmetoder så kan jag nog plocka med mig massa bra också!
 
Saker som händer nu:
1. Vi går en valpkurs, inget nytt roligt i övningsväg MEN ett bra sätt för mig att komma iväg och träna henne. Dessutom skönt att inte behöva plocka russinen ur kakan eller bestämma vilka övningar vi ska köra. Jag tenderar att köra det vi är bra på bara.
2. Vi är husvakt, bara någon enstaka dag till men jag njuter av att kunna öppna dörren och bara låta henne gå ut. Min energi är på minus just nu, så det kan inte komma mer lägligt. Sov i nästan 24 timmar när vi kom hit, tack och lov för stor trädgård.
3. Ligger efter med företaget något kopiöst (så jag skäms). Ska försöka tvinga mig själv att jobba ikapp allt ikväll så jag faktiskt kan slappna av i morgon och de kommande tre dagarna när jag inte har kunder.