Doftprov i nosework

Idag var Svante och jag iväg och genomförde ett doftprov i nosework! Nervositeten hann aldrig bli så brutal som på clear rounden i mellandagarna, kanske för att jag visste mer vad jag väntade mig? Kanske för att jag var emotionellt rätt slut redan? Vi har start nummer 4, så kanske var det så enkelt som att vi inte han stressa upp så mycket...?
 
 
Vi klarade det!
Hur gullig nos då?
 
 
Jag tror, om jag minns rätt, att Svante tog två varv runt alla 12 calzonekartonger innan han markerade den rätta! Noggrannt och säkert! 
 
 
Ser han inte lite mallig ut? Jag var extra nöjd då han fick ett trångt hundmöte med en reaktiv hund innan vi skulle in!
 
 
Först ville han inte ha belöningar efter mötet, men väl när vi kom in skakade han av sig hundmötet 4 ggr innan han markerade rätt kartong! Snyggt!
 
 
Efter doftprovet åkte vi iväg och tränade i hallen i nästan två timmar. Mäktigt? Ja, men han skötte det fint! Skapligt slut på vägen hem dock! Jag började nämligen jobba på nya modulen idag med hinderinlärning, dels med fokus på hopphinder och att kombinera dessa med flera efter varandra, samt både rak och böjd tunnel liksom med ett hinder framför!
 
 
Skärmdump från inspelningarna
 
Saker vi behöver jobba med där är fokus framåt, jag behöver jobba med den separat så han lär sig att titta dit jag pekar. Varför det är viktigt är för att jag behöver kunna styra honom på längre avstånd sen så han inte är så beroende av mig vid hindren.
 
 
Böjd tunnel med hinder framför
 
Det här betyder ju dock att ett av tre mål är avklarade för 2023! Siktet nu? Anlagsprov i viltspår och att avsluta agilityutbildningen! Jag undrar dock hur jag ska lägga upp viltspåret? Tror typ att jag måste skriva upp banor inkl. liggtid och sedan boka in det i kalendern? Likaså kanske det vore bra att boka in ett datum för anlagsprovet så att jag inte kan backa ur, utan enbart tuffa på! Fick ju en älgklöv av grannen förra veckan så kanske kan köra med den också!
 
 
Denna del klarade han över förväntan! Men att titta framåt är onödigt, när man kan titta på matte?
 
Förresten! Glömde säga att Svante och jag börjar en ny kurs i morgon! Vi kör nosework igen men utomhussök och fordonssök! Får hoppas vädret är okej, skulle uppskatta om det inte regnade, blåste allt för mycket samt för kallt... men så är det ju januari/februari! Med det sagt är det dags att stoppa in alla matlådor i kylen och gå och lägga sig!