Taki 11,5 vecka

Tiden springer verkligen iväg! Jag har försökt fylla denna helg med massor av vila och lugn och ro för Taki så hon kunde processa hela veckan. Men hon tyckte det räckte med en dag, så idag har jag fått hitta på massa saker för att hon ska vara nöjd med dagen! Jag känner mig trots allt återställd, kan bero på att jag äntligen har fått sova i sängen!
 
Vi började sova i sängen fredags efter att ha sovit på köksgolvet i 2,5 vecka. Båda ställena är precis lika mysiga men oj vad skönt det var att få sova på mjukt underlag! Jag har legat på Takis två filtar som madrass, självvalt ja, men ville inte att något skulle råka bli nedkissat om olyckan
var framme.
 
 
I fredags var vi på café för första gången! Vi var på Espressohouse med en gammal kollega till mig som också har en valp, men som är några veckor äldre än Taki. De hade så kul på promenaden dit och slocknade som små ljus när vi väl kom fram till cafét och Taki fått tugga lite på ett tuggben. Jag imponerades över hur hon hanterade alla människor, ljud, rörelser och synintryck! En riktig tuffing!
 
 
Idag har vi gått vår längsta promenadrunda på stand där vi bor! Vi snackar en runda på knappt 1 km skulle jag tro, men det är tuff miljö här och det märktes att det tog massor på henne. När det blir mycket vill hon klättra på mina vader och blir gnällig, så vi pausade några gånger och åt godis. När hon väl började känna igen sig blev det full fart!
 
Vi har även hängt med dammsugaren idag. Jag kom på att jag kunde dela upp lägenheten i tre sektioner, jag vill inte ha henne ihop med dammsugaren (fått en nojja om att hon ska bita i sladden) så tog hjälp av barngrinden och en träskiva jag har för skorna. Hon fick först vara i hallen+köket medan jag gjorde rent i vardagsrummet/sovrummet. Sen fick hon vara i köket när jag gjorde rent hallen+badrummet och slutligen fick hon vara i hallen när jag gjorde rent köket. Att jag inte tänkt på detta innan?! Det funkade kanon! Sista etappen hade jag faktiskt på skinkost på en Lickimat så vi avslutade med fest! Ljudet var det inga fel på, men surt att inte få vara med där det händer saker tydligen...
 
 
Jag hade en kloklippningskund idag. Jag velade länge om jag skulle ringa in en hundvakt. Men visste att kloklippningen skulle ta under 10 minuter. Jag skulle även iväg till Ica, även det visste jag skulle ta 10-15 minuter. Så jag preppade på förmiddagen med 3 Lickimats och 3 Kongar, blötte upp maten och fryste in. Gjorde upp en plan med kunden att ses utanför så jag kunde lägga in allt i bilburen med henne direkt när vi skulle gå in.
 
Allt gick enligt plan. Kissade först, sen in i buren ihop med 3 Kongar och 1 Lickimat. När kloklippningen var klar och jag kom ut hade hon ätit upp Lickimatten och precis börjat på Kongen. Hon var inte alls redo att gå in. Så jag slängde in en till Lickimat och skyndade iväg till Ica 1 minut bort. Hann hämta ut paket och köpa det viktigaste jag behövde för veckan. Väl tillbaka var hon lyrisk, lyckan att hamna i ett matregn alltså! Hon var fortfarande inte klar, hade halva Lickimat kvar och Kongarna hade hon inte hunnit börja med. Som tur var fick hon avsluta Lickimatten inne efteråt!
 

På Ica hämtade jag paket från Dogorama hundshop. Jag har införskaffat två lickimats till som jag hoppas ska ta lite längre tid, mera träningsgodis + oxstrupe som jag hoppas kunna fylla med gotte också!
 
Vi har även tränat fotgående! Jag passade på när hon så tydligt var understimulerad på fömiddagen. Vi hade en dag igår som var SÅ tråkig, visserligen träffade hon två nya människor, men utöver det var det väldigt mycket lugn och sömn på schemat. Träningen gick bra, hon tycker det är kul och blir lätt lite skuttig så det ska vi jobba på!